مراحل انحصار واثت چیست و چگونه انجام می شود؟

مراحل انحصار واثت چیست و چگونه انجام می شود؟

زمانی که شخصی فوت می کند و اموال وی باقی می ماند، اقارب متوفی در صدد تقسیم اموال و سهم الارث خود هستند و باید گواهی انحصار وراثت اخذ و مشخص شود که کدام افراد وارث هستند. قانون به ورثه متوفی اجازه داده است که به محض درخواست هر یک از وراث، مراحل انحصاری وراثت و تقسیم اموال را طی کنند و نیازی به حضور همه وراث در ارث انحصاری هیچ یک از آنها نیست.

گام به گام وراثت انحصاری؟

1- ثبت دادخواست وراث انحصاری از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه مستقیم به شورای حل اختلاف محل سکونت متوفی و ​​دریافت فرم مخصوص وراث منفرد و ثبت و ارجاع آن توسط شورای حل اختلاف به شعبه مربوط.

2- تنظیم مبایعه نامه از طریق دفاتر اسناد رسمی که به موجب آن سه نفر شاهد فوت متوفی در آن تاریخ و ورثه هنگام فوت چه کسانی هستند.

3- در صورتی که متوفی قبل از سال 95 فوت کرده باشد گواهی مالیات بر ارث از الزامات اسناد پیوست می باشد.

4- مرحله بعدی پس از ابلاغ از طریق شورای حل اختلاف نوبت به جلسه رسیدگی می رسد که متقاضی به شعبه مراجعه و کلیه مدارک لازم را ارائه می نماید.

5- پس از بررسی مدارک، چنانچه دارایی متوفی بیش از پنجاه میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف نسبت به صدور اخطاریه اقدام و گواهی صادر می کند.

 

مراحل انحصار در شورای حل اختلاف؟

ثبت دادخواست انحصار وراثت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اولین قدم پیش روی شماست، با توجه به آنچه گفته شد می توانید با مراجعه به شورای حل اختلاف محل سکونت متوفی در زمان وقوع انحصار وراثت نسبت به درخواست انحصار وراثت اقدام نمایید. فوت و سپس با ثبت معین کلیه وراث متوفی به همراه رابطه آنها با وی در دادخواست ثبت شود.

یکی از مهمترین مراحل در انحصار وراثت، دریافت گواهی اسناد رسمی یا ارائه سه شاهد حضوری در شورای حل اختلاف است و در هنگام درخواست باید فرمی را که از شورای حل اختلاف دریافت و تکمیل کرده اید با اصل آن ارائه کنید. و کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه وراث. و همچنین گواهی فوت متوفی را به همراه داشته باشید.
  برای گذراندن این مرحله کافی است یکی از وراث را به همراه مدارک لازم معرفی کنید.
 ادامه کار بر عهده شورای حل اختلاف می باشد. در این مرحله مقام قضایی پس از بررسی مدارک اطلاعیه ای را در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر می کند. پس از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار، گواهی انحصار وراثت بدون نیاز به دادرسی صادر می شود.

 

آیا انحصار وراثت اجباری است؟

پاسخ به این سوال بستگی به اموال و دارایی متوفی دارد، با این توضیح که اگر متوفی مالی نداشته باشد که بین ورثه تقسیم شود یا یکی از وراث نیازی به معرفی خود به عنوان ورثه نداشته باشد. متوفی به ادارات دولتی و غیردولتی، با توجه به موارد فوق الذکر هیچ الزامی و حتی نیاز به انحصار وراثت وجود ندارد. اما در صورتی که متوفی مالی نداشته باشد و صرفاً با ارائه سند مذکور به دفترخانه ای مانند بیمه، وراثت محدود کفایت کند و در صورتی که متوفی اموالی برای تقسیم داشته باشد، همراه داشتن گواهی انحصار وراثت نامحدود الزامی است.

 

مراحل انحصار خودرو

 در صورت وجود خودرو در اموال متوفی در زمان فوت، وراث باید ابتدا برای تقسیم و فروش آن به شورای حل اختلاف مراجعه و گواهی انحصار وراث را دریافت کنند و پس از این مرحله به امور مالی و دارایی مراجعه کنند. اداره مالیات و تشکیل پرونده برای پرداخت مالیات. فروش خودروی متوفی در ارثی که به خودرو داده می شود و گواهی مالیات بر ارث اخذ می شود.


مراحل وراثت اموال

در مورد انحصار وراثت زمین یا مستغلات با توجه به مراحلی که برای اخذ گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفی و ​​با پرداخت مالیات بر ارث باید طی شود. از اموال هر یک از وراث و با اخذ گواهی مالیات بر ارث، وراث می توانند ملک را تقسیم و بفروشند. انحصار وراثت اموال یعنی شروع انحصار وراثت برای تعیین سهم الارث هر یک از وراث متوفی.

اگر ارثی نباشد چه اتفاقی می افتد؟

در کلیه اقدامات حقوقی، بانکی و ثبتی و غیره فقط به درخواست ذینفع ترتیب اثر داده می شود و در صورت فوت فرد، نیاز به تعیین وراث متوفی تنها با گواهی انحصار مشخص می شود. در صورت عدم دریافت گواهی، امکان تقسیم یا انتقال ملک و انجام امور مربوط به ادارات دولتی و بانک ها وجود نخواهد داشت.

مدت زمان انحصار پس از مرگ؟

 قانون محدودیت زمانی خاصی برای اخذ گواهی انحصار وراثت تعیین نکرده است و وراث مختارند هر زمان که بخواهند درخواست را ثبت کنند. اما بنا به دلایلی که ممکن است مشکلاتی ایجاد کند، توصیه می کنیم وراث در اسرع وقت پس از فوت گواهی حصر انحصاری دریافت کنند، مثلاً در پرداخت مالیات ارث اموال متوفی به اداره مالیات در خصوص هزینه هایی مانند کفن و دفن. و دفن، بدهی، مهریه. .... فقط تا یک سال از تاریخ فوت وراث را از پرداخت مالیات معاف می کند. یا فوت یکی از ورثه کار را پیچیده می کند و باید وراث بیشتری در امور ترکه دخالت کنند و مسیر طولانی تری طی شود.

هزینه انحصار چقدر است؟

 هزینه دادرسی انحصار وراثت با توجه به اسناد و مدارک و پیوست های ارائه شده و تعداد وراث بین 150 تا 200 هزار تومان خواهد بود.

 

جریمه تاخیر در ارث؟

در خصوص استحقاق تأخیر وراث به دلیل عدم ارائه درخواست انحصاری وراثت قانونی وجود ندارد و اختیار با خود وراث است اما وقتی وراث اقدام به تقسیم اموال می کنند در پرداخت مالیات بر ارث با مشکل مواجه می شوند. که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

1- وراثی که وراث آنها قبل از سال 1394 فوت کرده اند، مکلفند حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ فوت به اداره امور مالیاتی محل سکونت متوفی مراجعه کنند. در صورت عدم انجام و انقضای مهلت شش ماهه، دولت معادل 10 درصد مالیات در نظر گرفته شده را به عنوان جریمه مالیات بر ارث از وراث اخذ خواهد کرد.

جریمه مالیات بر ارث طبق قانون اصلاحی:

بعد از سال 1395 وراث ملزم به پرداخت جریمه مالیات بر ارث نبودند

اما موظفند حداکثر یک سال پس از فوت متوفی اظهارنامه مالیات بر ارث را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند. ارائه به موقع این سند به اداره مالیات، امکان بهره مندی وراث را از معافیت تعهدات و دیون مالی و شرعی، مهریه و هزینه کفن و دفن فراهم می کند. بر اساس قانون اصلاح شده، عدم وجود قرارداد خرید و فروش، الزام به تنظیم سند رسمی، تصرف عدوانی، انتقال به غیر، فروش مال غیر، خلع ید و غیره از مهمترین موارد قانونی است که در شمول یک قانون است. کار وکیل املاک قرارداد. بنابراین می توان گفت که عملا وکیل ملکی یک وکیل همه کاره محسوب می شود و باید دارای تخصص های گسترده باشد.

همین موضوع باعث شده تا وکلا در گروه املاک تخصصی تری عمل کنند. به عبارت ساده تر، شما باید نیازهای واقعی خود را برای انتخاب یک وکیل ملکی خوب بدانید. این شناخت صحیح نیاز قانونی به شما قدرت و امکان انتخاب بهترین وکیل ملکی را می دهد.

۰ ۰ ۰ دیدگاه

دیدگاه‌ها

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

مجله تکنولوژی و خلاقیت صبح خلاق اصفهان

صبح خلاق یک مجله خبری در زمینه تکنولوژی و فناوری اطلاعات اصفهان می باشد. صبح‌خلاق یک رویداد بین‌المللی‌ست که هم‌زمان در بیش از ۲۲۰ شهر دنیا برگزار می‌شود. هدف از این رویداد آزاد و رایگان، گردهم‌آوردن آدم‌های خلاق شهر زیر یک سقف است. ما باور داریم که در این صورت اتفاقات خلاقانه‌ی بیشتری در شهر رقم می‌خورد و در نهایت شهر تبدیل به مکان بهتری برای زندگی می‌شود.

آخرین مطلب